wineball vinkugle eva harlou evaharlou architect designer danishdesign Rosendahl rosendahldesigngroup wineball vinkugle evaharlou danisharchitect danishdesigner copenhagen rosendahldesigngroup rosendahl wine corkscrew

Eva Harlou* has designed the new wine accessories for Rosendahl Design Group. The “wineball” is an iconic design object that contains four pieces – both corkscrew, winestopper, foil cutter and bottle opener. The wineball is beautiful, it’s nice to touch and it’s fun to play with. The wineball is the perfect gift and a decorative piece that looks good on a beautiful set dinner table.

wineball vinkugle evaharlou eva harlou danisharchitect danish designer rosendahldesigngroup rosendahlwineball vinkugle evaharlou danisharchitect danishdesigner copenhagen rosendahldesigngroup rosendahl wine corkscrew

Om vinkuglen, fortæller Eva Harlou:

“Jeg elsker, når et helt enkelt greb løser alle udfordringer i en opgave. Kuglen er netop et eksempel på dette.
Jeg ville gerne lave et vinsæt, som kunne blive en naturlig, moderne efterfølger til Rosendahls velkendte vinsæt fra 1990’erne med de klare geometriske former, stål og sort gummi. Jeg ønskede samtidigt, at det nye vinsæt skulle fremvise sit helt eget, unikke design.
Det var også målet, at lave et produkt, som bidrager æstetisk til borddækningen, og som man har lyst til at have liggende fremme – i princippet over alt i boligen.
Et vinsæt, hvor delene – proptrækker, folieskærer og vinprop – er nemme at have styr på.
Et aktivt produkt, som ud over at være funktionelt, af god kvalitet og smukt, indbyder til snak og er noget, som man får lyst til at tage i hånden.
Desuden ønskede jeg at lave et produkt, som kunne bliver en del af en serie – for skønhedens skyld, når man indretter sig, og fordi det er så dejligt at have noget at samle på og ønske sig.
Vinkuglen blev det naturlige svar på alle disse ønsker.
Kuglen er sådan en fuldendt form, som er rar at kigge på, og som er rar at røre ved. Den udstråler ro – og så rummer den alle de her overraskelser, når man åbner den. Det kan jeg virkelig godt lide.
Selvom kuglen ser enkel ud, har det krævet et stort udviklingsarbejde for at få enkeltdelene til at fungere sammen og hver for sig. Det har været en utroligt spændende, og jeg glæder mig meget til at følge kuglen ud i folks hjem og ud i verden.
Vin-kuglen er praktisk og nem at forstå, og så pirrer den samtidigt vores fantasi og lyst til leg.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *