arkitektens-hjem-dr-k-logo1

Eva Harlou hosts the tv-show “Arkitektens Hjem”. Watch the show Tuesdays at 8.30 PM on Danish television DR K.
The first episode will be aired March 1st 2011.

Press release from Danmarks Radio

Et hjem uden døre
‘Arkitektens hjem’ er en serie på otte programmer om arkitekters egne boliger. Hvordan kombinerer de deres arkitektoniske vision med det liv, de lever hver dag med deres egen familie?
Programmets vært er arkitekt Eva Harlou. Hun tager over, der hvor boligprogrammerne stopper og tager seerne med på en tour de chambre i otte meget unikke hjem, hvor hun sammen med arkitekten folder boligens arkitektur ud for seeren.
Hun taler med beboerne om, hvordan det er at leve uden døre, når sønnen på otte år ønsker sig en dør i julegave, om hvordan det er at bo i noget, der ligner en drengedrøm af en hule i et træ og bliver kaldt Noas ark. Et andet arkitekthjem er blevet Jyllands svar på Paradisets have, og turister valfarter til, mens de på Østerbro bor i glaskarnapper så store, som var det et realityshow.
Hvordan trives beboerne med det? Hvad er en god bolig?
Dansk boligbyggeri er en velanskrevet genre inden for arkitekturen. Vi bor godt – og det kan vi bl.a. takke standen af dygtige arkitekter for. Men hånden på hjertet – hvor godt kender du dem, arkitekterne? Det må være interessant at finde ud af, hvordan disse arkitekter, som tegner vores boliger, selv vælger at bo. Bor de alle i futuristiske boligeksperimenter eller i boliger, som minder om dem, de tegner til andre? Bor de overhovedet i egen arkitektur, og er de mon enige om, hvad en god bolig er? Eva Harlou søger svarene og møder derfor nogle af Danmarks bedste arkitekter i deres eget hjem.
Professor Carsten Thau fra Kunstakademiet kommenterer og sætter de besøgte arkitekter på plads i arkitekturhistorien.

Værten Eva Harlou er uddannet bygningsarkitekt og har egen tegnestue i København. Hun skaber arkitektur til både private og offentlige bygherrer og designer desuden interiør og møbler. Eva Harlou kickstartede sin karriere med at vinde det internationale magasin Wallpaper’s “Best Breakthrough Designer” pris. Eva Harlou har bl.a. designet luksusvillaen “Z House”, typehuset “Star House” og lampen “Dice”. Eva Harlou tog afgang fra Arkitektskolen i Aarhus og har fortid som ansvarlig konkurrencearkitekt ved den internationalt anerkendte tegnestue 3XN.

Arkitektens hjem sendes otte tirsdage på DRK, første gang tirsdag den 1. marts kl 20.30.

ARKITEKTENS HJEM
Nils Holscher – Himlen over København
Eva Harlou besøger arkitekt Nils Holscher og hans familie i deres ultramoderne lille glashus i en af Københavns gamle gader – Huset blev verdensberømt, da Oprah Winfrey viste det i sit talkshow. Huset er bygget perfekt som et fly, det er en udsigtsmaskine til nydelse af Københavns tage, men det er også et hjem for 2 voksne og 3 børn.

Anna Maria Indrio – Calling London
Eva Harlou besøger arkitekten Anna Maria Indrio i hendes loftslejlighed i København. Lejligheden er over 200 år gammel, men indrettet i helt ny stil – Anna Maria Indrio er født i Italien og på en gang indbygger i Rom og i København – og det nybyggede Darwin Center i London er hendes internationale gennembrud.

Claus Bonderup – En mand med en skæbne
Eva Harlou besøger arkitekten Claus Bonderup i hans skønne hus i haven i Hune, som han byggede sammen med blomstermaleren Anne Just.Claus Bonderup dyrkede den hvide, minimalistiske arkitektur, de stramme akser og de lange linjer – men da han mødte Anne Just, kom der glød og gavmildhed i hans værk.

Chris Thurlbourne – Livet i Træerne
Thurlbourne bor i Højbjerg  på en grund fyldt med træer. Hans hus er delvist opført af træer, som er fældet lige her, og huset fletter nærmest fingre med den omgivende natur. Det er fuldt af ekstreme naturoplevelser meget tæt på; fugle, dyr, træer, himmel, skyer, lyn, snestormens tuden, mørke.

Jens Thomas Arnfred – Fællesskabet
Arnfred deler en stor lejlighed i indre København med tre andre i et uforpligtende bofællesskab omkring bad og køkken. Tegnestuen Vandkunsten og Jens Thomas Arnfred udviklede ideer for socialt boligbyggeri, lavt og tæt, beroende på idéer om nærhed og kvartersånd.

Tage Lyneborg – Palladio with a twist
Tage Lyneborg er medlem af inderkredsen i dansk arkitektur, professor ved Kunstakademiet. Han er med til at stå vagt om en speciel dansk smagskultur, der har rødder over 200 år tilbage i tiden. Og han er en af de få, der ved hvad det vil sige at bygge en rigtig luksusvilla.

Mette og Martin Wienberg – Dancing in the moonlight
Mette og Martin Wienberg har om/tilbygget et gammelt træhus i Højbjerg til en ualmindelig behagelig bolig. Ved at blande materialer som beton, egefinér, tyk linoliemaling, læder og egetræ har de skabt et hjem der indbyder til leg, fest, fleksibilitet og driverliv med varme i gulvet.

arkitektens-hjem-eva-harlou21

arkitektens-hjem-eva-harlou1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *