hjemmeside

“Arkitektens Hjem” sæson 2 har premiere torsdag d. 10. november 2011. Serien lægger ud med arkitekten Lene Tranberg, hvis sommerhus udadtil fremstår ganske stilfærdigt. For de heldige, som bydes indenfor, venter dog en ganske særlig oplevelse af næsten østerlandsk privatliv, der åbner sig mod et brusende hav.
Lene Tranberg er en af de store bygmestre. Hun står blandt andet bag meget markante byggerier som det nye Skuespilhus og Tietgen Kollegiet. Hun har landets måske bedste tegnestue i ryggen, og i 2011 står hun som “dronningen af dansk arkitektur”.

“Arkitektens Hjem” vises hver torsdag kl. 20.30 på DR K.
I de følgende afsnit besøger værten, Eva Harlou:
– Kim Herforth – Eventyrlig arkitektur over hele verden
– Knud Holscher – Mr. Danish Design
– Nini Leimand – Ny nøgternhed
– Michael Christensen – Usentimental miljøbevidsthed
– Mette Lange – Enkelhed, enkelhed og enkelhed
– Morten Schmidt – Arkitektens arbejde er en balancegang
– Og de unge herrer bag ADEPT – A band of brothers

Læs meget mere om “Arkitektens Hjem” ved at trykke “Read the rest of this entry” her under
– og se trailer og meget andet på programmets egen hjemmeside!

hjemmeside3

hjemmeside1

hjemmeside2

Hvordan bor arkitekter? Eva Harlou, som er vært på de otte programmer på DRK, er selv arkitekt. Hun tager seerne med rundt i store danske arkitekters egne boliger og taler med dem om, hvordan de lever til hverdag, og hvilke fysiske rammer de har ønsket at skabe for deres eget liv.

Kan man bo i en vision?
Dansk arkitektur er verdenskendt – der ligger museer, operahuse, biblioteker og monumenter, både i Danmark og i store dele af verden, som er tegnet af danske hænder. Kim Herforth og Morten Schmidt er eksempler på dette. De står bag henholdsvis et museum i Liverpool og et gigantisk boligbyggeri i Kina. Men når arkitekterne kommer hjem til familien, er det en anden ramme, som skal skabes. Bor de overhovedet i deres egne værker? Indretter de sig i overensstemmelse med deres faglige værdier om grøn energi og visioner om luft og lys og højt til loftet?Mette Lange laver flydende skoler i Indien og elsker store tage. “De skal bare stå der og være positive”, siger hun. Derfor er der et stort lyst tag på hendes eget hjem i Danmark. Nini Leimand elsker nøgternhed og lys og bor med plads til fester og børn.Kan man bo i en stor vision? Og hvad betyder det for familiens øvrige medlemmer?Lene Tranberg, Kim Herforth, Knud Holscher, Nini Leimand, Michael Christensen, Mette Lange, Morten Schmidt og de unge herrer bag ADEPT lukker dørene op, når Eva Harlou møder nogle af Danmarks bedste arkitekter i deres eget hjem.

kim-h1

kim-h

Eva Harlou er vært
Eva Harlou, som også var vært på den første programrække af ‘Arkitektens hjem’ er uddannet bygningsarkitekt og har egen tegnestue i København. Hun skaber arkitektur til både private og offentlige bygherrer og designer desuden interiør og møbler.Eva Harlou kickstartede sin karriere med at modtage det internationale magasin Wallpapers ‘Best Breakthrough Designer’ pris. Eva Harlou har blandt andet designet luksusvillaen ‘Z House’, typehuset ‘Star House’ og lampen ‘Dice’. Eva Harlou tog afgang fra Arkitektskolen i Aarhus og har en fortid som ansvarlig konkurrencearkitekt ved den internationalt anerkendte tegnestue 3XN.

hjemmeside4

Arkitektens hjem bliver sendt otte torsdage på DRK kl. 20.30.

Programplan:
1. Lene Tranberg – Dronningen af dansk arkitektur – 10. november
Arkitekten Lene Tranbergs sommerhus ved Storebælt fremstår udadtil ganske stilfærdigt, men for de heldige, som bydes indenfor, venter en ganske særlig oplevelse af næsten østerlandsk privatliv, der åbner sig mod et brusende hav. Lene Tranberg er en af de store bygmestre med markante byggerier som Skuespilhuset og Tietgen Kollegiet og hun står i spidsen for landets måske bedste tegnestue.

2. Kim Herforth – Eventyrlig arkitektur over hele verden – 17. november
Arkitekten Kim Herforth bor i et rækkehus på Holmen i København. Oprindelig var det værksted for Søværnet, – i dag er det på én gang byhus og sommerhus, med båden fortøjret på den ene side, og Københavns indre by på den anden.  Kim Herforth skaber eventyrlig arkitektur over hele verden – som for eksempel Museum of Liverpool i England, hvor byens borgere oplever en forbløffende ny udsigt over deres egen by.

3. Knud Holscher – Mr. Danish Design – 24. november
Et godt hjem er en smuk løsning på dagligdagens funktionskrav, sådan tænker en af Danmarks allerstørste arkitekter og designere, Knud Holscher. I Holte nord for København førte Holscher sine tanker ud i praksis, da han helt tilbage i 1972 tegnede et hjem til sin familie. Dette hus, der ligger op til Rude Skov, er klassisk moderne, rationelt og stilsikkert og samtidigt gæstfrit.
knud holscher eva harlou

4. Nini Leimand – Ny nøgternhed – 1. december
Nini Leimand har bygget et hus, der skal bruges. I et opgør med “den lækre danske detalje” stræber hun tilbage mod “en nøgternhed”. Nini Leimand viser vejen for alle os, som ikke har mange millioner at bygge for. Hun bygger omkostningsbevidst med tykke pudsede mure af teglblokke. Hun prioriterer højt til loftet og store vinduer.  Og plads til store fester og mange børn.
nini leimand eva harlou

5. Michael Christensen – Usentimental miljøbevidsthed – 08. december
Michael Christensen har udhulet sit idylliske rækkehus; flyttet trapper, udgravet fuld kælder. Resultatet er næsten chokerende: Skarp arkitekttegnet hvidhed. Michael er en usentimental arkitekt.  Han vil markere sig med grøn troværdighed og han ser det som sin pligt at sætte sig ind i tingene. Flere af hans bygninger er ikke blot energineutrale, men ligefrem energiproducerende.
michael christensen eva harlou

6. Mette Lange – Enkelhed, enkelhed og enkelhed – 15. december
Mette Lange arbejder i Danmark og i Indien. I Indien projekterer hun blandt andet flydende og kørende skoler. Mette elsker store tage – “de skal bare stå der og være positive”, som hun siger. Hendes eget dobbelthus i Danmark har sit svævende, lyse tag tilfælles med hendes skoler og villaer i Indien.
mette lange eva harlou

7. Morten Schmidt – Arkitektens arbejde er en balancegang – 22. december
Arkitekten Morten Schmidt, som er partner ved arkitektfirmaet Schmidt, Hammer & Lassen – kendt for blandt andet Aarhus Kunstmuseum, ARoS og Den Sorte Diamant i København – bor i en funkisvilla fra midten af 1930’erne. Villaen ligger på en af de mest eftertragtede grunde i Aarhus og har intet mindre end Dronningens sommerresidens, Marselisborg Slot, som nabo.
morten schmidt eva harlou

8. ADEPT – A band of brothers – 29. december
De tre unge arkitekter Martin Laursen, Martin Krogh og Anders Lonka er urbanister. De bor i byen, cykler i byen, arbejder i byen og med byen, eksperimenterer med nye byrum og nye boformer.  De gør det sammen i firmaet ADEPT. De er med deres trestemmige værk måske i gang med at løfte begrebet arkitektonisk partnerskab op på et nyt, højere niveau.
adept-eva-harlou

Serien er produceret med støtte fra Realdania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *